Hallo, ik ben Carin Winters.

Ik ben 54 jaar, moeder van 2 kinderen en werk sinds 2009 in mijn eigen praktijk.


Het zal je wellicht verbazen, maar ik bak graag, hou van lekker eten en hou niet van intensief sporten. Wel beweeg ik voldoende en ik heb me aangeleerd om bewuste keuzes te maken: genieten van lekker eten, maar ook te doseren en ‘nee’ te zeggen.

Ik ben gediplomeerd diëtist, afgestudeerd aan de studierichting Voeding en Diëtetiek aan de Hogeschool Nijmegen en gediplomeerd coach in onder meer NLP en ACT. Ik ben geïnteresseerd in gezonde voeding, maar ook in de redenen waarom mensen eten. Ik zag dat mensen vastliepen en moeite hadden om de adviezen in de praktijk te brengen. Door het volgen van diverse coachopleidingen kan ik mijn cliënten helpen om de drempel naar een gezonde leefstijl over te stappen.

Als diëtist vertaal ik kennis van aandoeningen als diabetes, overgewicht en hart- en vaatziekten in een praktische behandeling. Deze behandeling is gebaseerd op jouw persoonlijke leef-, eet- en bewegingsgewoontes.

Als coach help ik je om de adviezen daadwerkelijk om te zetten naar de praktijk. Vindt je zichzelf een emotie-eter of heeft u al diverse lijnpogingen ondernomen zonder resultaat? Ik kan je helpen om een gezondere relatie met eten te krijgen, realistische doelen te stellen en deze te behalen en te behouden. Je krijgt inzicht in wat jou motiveert om de veranderingen daadwerkelijk te realiseren.

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) en ik sta ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor Paramedici. Dit is een garantie dat mijn kennis up-to-date blijft en dat ik werk volgens strakke kwaliteitsnormen.

Ik vind het belangrijk om me bij te scholen zodat mijn kennis up-to-date blijft. Ik heb onder andere bijscholingen gevolgd over voeding en burn-out, voeding en sport, ondervoeding, slaapapneu, voeding bij autisme en emotie-eten. Daarnaast heb ik een aantal uitgebreide opleidingen gevolgd:

  • post HBO cursus COPD en Voeding. Hierdoor ben ik geschoold in het behandelen van cliënten met voedingsproblemen (al dan niet verkerend in een ondervoede toestand) bij COPD (zoals bronchitis en longemfyseem)
  • post HBO cursus Voeding en Diabetes, zodat ik nog beter in staat ben om mensen met diabetes te begeleiden
  • ik heb me uitgebreid bijgeschoold in het koolhydraatbeperkte dieet bij o.a. Harriet Verkoelen, zodat ik de laatste inzichten en richtlijnen kan verwerken in mijn advies
  • in 2021 heb ik diverse scholingen gevolgd over de invloed van hormonen bij vrouwen op klachten bij de menstruatie en de overgang. Voeding is een belangrijke factor in zowel het ontstaan als het verminderen en voorkomen van deze klachten.

Ik haal mijn motivatie uit het inzetten van mijn vaardigheden en kennis als diëtist en coach om mijn cliënten te helpen naar een gezonder leven. Het is elke keer weer een enorme kick als dat lukt!